Брайън Адамс във VIVACOM Art Hall

  • Сър Бен Кингсли, Лондон, 2010 © Брайън Адамс

    Сър Бен Кингсли, Лондон, 2010 © Брайън Адамс

  • © Брайън Адамс, автопортрет

    © Брайън Адамс, автопортрет

  • Били Айдъл, Лос Анджелис, 2008 © Брайън Адамс

    Били Айдъл, Лос Анджелис, 2008 © Брайън Адамс

VIVACOM, Фондация “Америка за България” и фондация “Мусиз” представят фотографскaта изложба EXPOSED / WOUNDED на рок легендата Брайън Адамс между 11 октомври и 12 ноември във VIVACOM Art Hall. Изложбата ще бъде открита лично от звездата на 11 октомври, точно преди неговия концерт в Арена Армеец, част от световното турне GET UP.

През последното десетилетие, успоредно с впечатляващата си кариера на рок музикант, Брайън Адамс се радва на международен успех и като фотограф. Негови фотографии са публикувани в британския Vogue, L’Uomo Vogue, Esquire, Harper и I-D. Снимал е и големи рекламни кампании за Guess Jeans, Converse, Montblanc, John Richmond, Fred Perry, и Escada.

Любопитство към фотографията на Браян Адамс през 90-те, докато прави автопортрети за обложка на свой албум. Това се оказва началото на една успешна фотографска кариера.

В проекта Exposed: На Фокус от 2012 г., Адамс представя фотографии и портрети на приятели и колеги в модната, художествената и развлекателната индустрии. Сред тях са Бен Кингсли, Ейми Уайнхаус, Майкъл Джексън, Джуди Денч и много други. И докато в Exposed, Браян успява да покаже различните лица на светските личности, във втория си проект – WOUNDED: РАНЕНИ, артистът представя по изключително безкомпромисен начин суровите последици от войната чрез портрети на британски войници от, участвали във военните конфликти в Ирак и Афганистан.

Фотографската изложба EXPOSED / WOUNDED на Брайън Адамс следва фотографската изложба на Лени Кравиц FLASH и е седмата поред от платформата „Майстори на фотографията“, която показа творбите на едни от най-известните и влиятелни фотографи днес, сред които Хари Бенсън, Райън Макгинли и Бил Оуенс. Всички експозиции се представят пред българската публика от фондациите “Мусиз” и “Америка за България” във VIVACOM Art Hall.

Изложбата можете да разгледате от 11 октомври и 12 ноември в арт пространството на Телефонната палата. Вход свободен.

Share Button