Най-лошото парти, на което съм бил – Скот Брауър

This is the worse party I`ve ever been to©Scott Brauer

Eдин от най-популярните фотографски проекти от годината с изложба във VIVACOM Art Hall. Между 8-ми и 18-ми септември почитатели на документалната фотография ще могат да разгледат изложбата на американския фотограф Скот Брауер – „Най-лошото парти, на което съм бил“.

В проекта си Скот Брауер документира вътрешнопартийните надпревари (“праймърис”) на кандидат-президентите в щата Ню Хемпшир. В САЩ това е напрегната борба за спечелване на първичните вотове за кандидати на републиканците и демократите. Желаещите да получат номинация трябва да си осигурят достатъчно средства за шумна кампания, добър екип с умни стратегии, да пътуват и да се срещат с избирателите и, посредством всевъзможни инициативи и събития, да спечелят техния глас на предварителните избори по щати.

В шумотевиците, сред тълпите и шарени украси Скот Брауер окъпва в остра светлина заобикалящата бутафория с мощната си светкавица. Със стилистиката на “моментна снимка” той запечатва моменти и детайли, които разкриват събитията отвъд желания от техните организатори естетически облик. Проектът се разгръща и включва и събитията след първичните кандидатпрезидентски вотове, като националните конгреси на двете партии в Кливланд, Охайо, и във Филаделфия, Пенсилвания.

В навечерието на президентските избори и у нас, и отвъд Океана, изложбата “Най-лошото парти, на което съм бил” ни позволява да усетим духа на надпреварата за президент на САЩ.

Вход свободен.

Share Button