Лятна танцова работилница Dance it!

Лятна танцова работилница Dance it

“Танцът е твоят пулс, ритъмът на сърцето ти, въздухът в дробовете ти. Той е ритъмът на живота ти. Той е изражение на времето и движението, на щастието, радостта, тъгата и гнева.” - Жак Д’Амбоа.

На 2-ри септември във VIVACOM Art Hall любителите на танцовото изкуство ще могат да видят за втори път тази година спектакъл на Танцова фондация Илиев.

Това лято българските танцьори имаха изключителната възможност да развият уменията си, работейки с хореографи от световните сцени в продължение на две седмици, в три танцови стила. По време на „Танцова работилница Dance It!“ между 22-ри август и 2-ри септември, танцьори от цялата страна тренираха усилено, за да подобрят качеството на техниката си и да научат нов репертоар. Лятната работилница се осъществява от фондация „Танцово изкуство – Илиев“ от 2012 година насам.

Спектакълът в последния ден на уъркшопа е финалният щрих на интензивната двуседмична програма “Танцова работилница Dance It!”. Традиционно тя завършва със специално подготвен през седмицата на обучение репертоар.

Танцова работилница Dance It!“ адаптира формата на интензивните летни танцови програми на значимите танцови институции в САЩ. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ, Европа и България, които с желание споделят своя опит и творчески подход. В края на програмата танцьорите представят разработените хореографии пред публика.

Кои са преподавателите в лятната „Танцова работилница“ 2016?

Пола Уебър тази година отново води клас по балет за напреднали, стил Баланчин. Младите артисти бяха потопени в дълбините на характерния танц от Петър Илиев, а за пръв път танцьорите у нас имаха удоволствието да работят и с Педро Диас -изключителен танцьор и хореограф в стил „модерен”, който в последните години твори и преподава в Мюнхен, Германия.

Заключителният спектакъл на сцената във VIVACOM Art Hall ще представи хореографските разработки, сътворени от преподавателите за участниците в „Танцова работилница Dance it! 2016“. Той може да бъде видян на 2-ри септември (петък), от 18:00 ч. във VIVACOM ArtHall. Вход свободен.

Share Button