Извън рамки | танцово-музикален спектакъл

ИЗВЪН РАМКИ | танцово-музикален спектакъл

Спектакълът „Извън рамки“ е силно новаторска продукция, която обединява жива музика, танц и живопис зад една творческа концепция – преплитането на различните изкуства към взаимното им надграждане и излизане извън установените художествени рамки.
Хореографиите сами по себе си сублимират спецификата на твореца Петър Илиев, който съчетава в себе си дълбоки познания за културата на българското старо село, чиято традиция той наследствено носи, и досега му от първа ръка със световния танцов опит придобит чрез дългогодишна кариера в едни от най-престижните танцови институции в САЩ.
На сцената се изявяват дванадесет танцьора – специално избрани и поканени артисти, отличаващи се с това, че са преминали през тренинг и имат психика, които ги правят способни да се справят със сложния танцов текст, изискващ от тях владеенето на различни танцови техники и бързото преминаване от една в друга. Танцовият елемент на спектакъла е преплетен с финия джаз на трио “Минимум“, изпълняващи авторски аранжименти на джаз-стандарти. Цялото изживяване от своя страна влиза/излиза и играе с рамката, образувана от платната на младата художничка Татяна Илиева.

*
Iliev Dance Company – танц
Трио „Минимум“ – музика
Татяна Илиева – живопис
Творческа концепция и хореография: Петър Илиев

*
Танцьори:
Анастасия Андреева, Симеон Атанасов, Яна Бодева, Ирен Велева, Калина Георгиева, Маргарита Георгиева, Радослав Йорданов, Георги Капитански, Преслава Караиванска, Богдана Сергеева, Мина-Василия Стоянова, Росица Терзийска

Трио „Минимум“ (http://artistecard.com/minimum)
Пет композиции – авторски аранжименти на джаз-стандарти
“Минимум” е естественото обединение на група български джаз-музиканти, които получават своето образование в Холандия. По отделно членовете на групата са активни на българската и международната джаз-сцена. Вплитат опита и творческия си почерк заедно, а вдъхновение за музиката си, черпят от богатата вокална традиция, както и от енергията и духа на съвременния джаз.
Лилия Илиева – вокал
Димитър Льолев – саксофон
Александър Логозаров – китара

Живопис на тема „ТАНЦ“
Татяна Илиева (http://www.tatyanailieva.com/dancers/)
Татяна Илиева е млад български художник, който експериментира с различни техники – глина, масло, темпера и акварел, и създава вълнуващи творби вдъхновени от темите „танцьори“, „лица“, „двойки“, „деца“, „животни“, „цветя“.

Фондация „Танцово изкуство – Илиев“ (http://ilievdance.org/)
Културна организация с международна дейност, основана през 2008 г. с мисия да допринася за развитието на танцовото изкуство и танцовата публика в България чрез подкрепа на млади танцьори и чрез реализация на собствени танцови продукции с явна българска идентичност.

Share Button