Далечни песни

Марги Русева © Далечни песни

VIVACOM Art Hall и ФондКултура представят “Далечни песни”, трета самостоятелна изложба на фотографката Марги Русева.

Повече от 5 години, тя пътува из Родопите, където събира образи и лични истории на хора от планината. Проектът ú е без аналог в един бързо променящ се свят, a фотографиите, които ще видите, запечатват одухотворените лица на хората от това красиво място.

“Далечни песни” ще гостуват на VIVACOM Art Hall от 8 до 26 септември. Откриването на изложбата, както и представянето на съпътстващия фотоалбум с портрети и разкази за Родопите, e на 10 септември от 19 часа.

След гостуването си в пространството на галерията, целият проект ще бъде представен в Градска художествена галерия – Пловдив. През 2015 година следва гостуване на изложбата в Париж. През есента на същата година, книгата “Далечни песни” и фотоизложбата към нея, ще бъдат специално представени в Ню Йорк от фондация “Хемимонт”.

Марги Русева е фотограф и преводач от и на английски език. Участвала е в общи и самостоятелни изложби в САЩ, докато живее 6 години във Вашингтон и Чикаго. Първата ú самостоятелна изложба в България, представена във Френския културен институт през 2009г., е посветена на алтернативната група Gravity Co.

Share Button