35 MM – изложба на Енчо Найденов

35ММ © Енчо Найденов

VIVACOM Art Hall представя първата самостоятелна изложба на едно от водещите имена в българската фотография- Енчо Найденов. Изложбата включва 44 фото импресии, показващи един различен поглед към заобикалящата ни среда, с който фотографът ни потапя в мечти. Всички кадрите в изложбата са заснети с 35ММ обектив, от където идва и наименованието на проекта.

Енчо Найденов работи повече от 20 години в областта на приложната и комерсиалната фотография, снимал е кампании за повечето водещи компании у нас, както и редица кампании за чужди марки. Има над 100 корици на модни и лайфстайл списания, включително и на френското издание “Photo”. Снима главно и основно хора, защото предпочита живия контакт с обектите на фотографията си. Преподавател е в НБУ, специалност “Фотография”.

Ето какво споделя автора за изложбата “35мм”:
“Основната ми работа е свързана с комерсиални проекти и честа работа в студио. А аз не обичам да стоя на едно място, обичам да се движа, да пътувам. И да снимам разни неща, които ми правят впечатление. Може да са дребни неща, незначителни или дори обикновени. Изложбата, която показвам, е точно такава, за нещата около нас, на които не обръщаме внимание или остават незабелязани. Един страничен, по-различен поглед на света около нас.”

Изложбата е отворена за посещение до 5 юли 2014 г. всеки ден от 9.00 до 19.00 часа. Вход свободен.

Share Button