Лято в града

 • Voice Tunnel, Relational Architecture 21

  Voice Tunnel, Relational Architecture 21
  James Ewing © Rafael Lozano-Hemmer, 2013

 • 2

  2
  снимка: James Ewing © Rafael Lozano-Hemmer, “Voice Tunnel, Relational Architecture 21″, 2013

 • 3

  3
  снимка: James Ewing © Rafael Lozano-Hemmer, “Voice Tunnel, Relational Architecture 21″, 2013

Един от акцентите в тазгодишното издание на ежегодния нюйоркски фестивал “Summer Streets“, който се провежда в три поредни съботи от август,  е интерактивната звуково-светлинна инсталация „Voice Tunnel“. Инсталацията в градска среда е дело на мексиканския артист Rafael Lozano-Hemmer и е разположена в тунела на Парк Авеню.

При влизане в тунела посетителите са провокирани от интеркома, поставен в средата му. Там всеки участник има възможност да остави своето гласово послание, което се трансформира във вълни от звук и светлина, изпълващи цялата дължина на тунела. Яркостта и динамиката на движение на светлинните петна се променят от силата на гласа на участника в проекта.

Интерактивното шоу, което ни устройва мексиканския художник Rafael Lozano-Hemmer, е създадено с помощта на 150 високоговорители и 300 прожектора, премигащи по цялата дължина на тунела.

Rafael Lozano-Hemmer е мексикано-канадски артист, който използва в творбите си идеи от архитектурата, технологичния театър и пърформанса. Той е известен на масовата аудитория с мащабните си интерактивни арт проекти.

Други интересни творби на Rafael Lozano-Hemmer можете да разгледате в неговата интернет страница: www.lozano-hemmer.com

 

Share Button