НОВА БЪЛГАРСКА ТИПОГРАФИЯ

typo

От 21 до 30 юни VIVACOM Art Hall ще бъде домакин на две изложби, част от програмата на международния фестивал за дизайн и визуална култура Sofia Design Week. Изложбата „Нова българска типография“ на куратора Кирил Златков е един от акцентите на тазгодишния фестивал, а мултимедийната инсталация „Байтове свобода“ ще бъде представена именно в Телефонната палата, тъй като  разисква основни въпроси, свързани с телекомуникациите и свободата на словото в интернет.

Нова българска типография“ е една от най-мащабните изложби в сферата на графичния дизайн у нас. Куратор на събитието е Кирил Златков – художник с дългогодишен опит в сферата на визуалните изкуства – графичен дизайн, илюстрация, калиграфия, шрифт и др. Освен самостоятелни изложби, авторът има и участия в различни общи изложби, биеналета и триеналета в страната и по света.

Част от артистите, чиито творби ще бъдат представени, са доцент Илия Груев, Филип Попов (златен медалист от San Francisco International Wine Competition), както и голяма част от управителния съвет на Art Directors Club Bulgaria. В рамките на събитието, което ще приключи на 30 юни, посетителите ще могат да се насладят и на нови български артисти, занимаващи се с калиграфия и дизайн на нови шрифтове – Косьо Кокаланов, TypeDepot и Иван Христов.

Лекцията на Кирил Златков за тенденциите в типографията и графичния дизайн е на 29 юни от 11.00 ч. във VIVACOM Art Hall.

Очаквайте скоро интервю с артистите Пламен Бончев и София Бурхарди, които стоят зад мултимедийната инсталация „Байтове свобода“.

На двете изложби може да се насладите до 30 юни във VIVACOM Art Hall.

Share Button