От Истанбул с любов

 • Picture24

  Picture24

 • Krampf Gallery, CI 2011

  Krampf Gallery, CI 2011

 • Galerie Brockstedt, CI 2011

  Galerie Brockstedt, CI 2011

 • Voin De Voin, откриване CI 2011

  Voin De Voin, откриване CI 2011

Обичаме Истанбул заради хората, атмосферата, храната, архитектурата и Босфора. Но тази есен ще имаме още една причина да посетим града, разположен на два континента, и тя е Contemporary Istanbul – най-престижният фестивал за съвременно изкуство в Турция, който ще се проведе от 22 до 25 ноември за седма поредна година. Четиридневното събитие ще представи широка гама от местно и международно изкуство, включваща живопис, скулптура, видеоинсталации и лимитирани серии на произведения от турски и чуждестранни галерии.

Krampf Gallery, CI 2011

С участието на над 100 галерии, сред които GALERIST, GALERİ MANÂ, Dirimart, Marlborough Gallery, Haunch of Venison, MaM–Mario Mauroner Contemporary Art, и на около 600 артисти от цял свят, седмото издание на изложението се очертава да бъде най-голямото до момента.

През 2012  г. се честват 400 години дипломатически отношения между Турция и Холандия. По този повод фестивалът ще отвори врати за редица холандски галерии, сред които са и небезизвестните Grimm Gallery и Galerie Akinci. Също така множество холандски художници, галеристи и колекционери ще се включат в дискусионните панели, предвидени в програмата на фестивала, „CI dialogues”, и обединени под надслов „Изкуството като колективно пространство”.

Galerie Brockstedt, CI 2011

В раздела, озаглавен „Нови хоризонти”, се изследват съвременните художествени изяви на държавите в региона. След като в предишните издания на Contemporary Istanbul беше представено съвременното изкуство на Сирия, Иран и страните от Персийския залив, този път фокусът ще падне върху Централна и Източна Европа с галерии, артисти, куратори, специализирани издания, изкуствоведи и колекционери от България, Румъния, Украйна и др.

Voin De Voin, откриване CI 2011

Тази година, едновременно с Contemporary Istanbul, за първи път ще стартира Art Istanbul – едноседмична инициатива, по време на която редица арт институции – музеи, фондации и галерии – ще представят богата програма от изложби, срещи с артисти и форуми. Надеждите на организаторите са, че тези две събития, взети заедно, ще превърнат Истанбул в притегателен център за широка международна публика от любители и професионалисти и ще утвърдят нарастващото значение на турската столица на международната арт карта.

Време за посещения:

22 ноември | 11.00 – 21.00 ч.

23 – 25 ноември | 11.00 – 20.00 ч.

За повече информация: http://www.contemporaryistanbul.com/ и http://www.artistanbul.org/#/about

Share Button