Благотворителността през погледа на фотографията

  • Picture11

    Picture11

  • Picture2

    Picture2

Вчера във VIVACOM Art Hall се състоя церемонията по награждаване на деветимата победители в първото издание на конкурса „Благотворителността през обектива”. На събитието присъстваха всички номинирани, а снимките, с които участват в конкурса, бяха изложени в Телефонната палата.

Фотоконкурсът „Благотворителността през обектива” е организиран от Българския дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България”, а интересът, който предизвика, се доказа от 350-те получени кандидатури.  От тях журито номинира 28 фотографии, които се състезаваха в девет различни категории, а от 9-ти до 23-ти юли бяха изложени в градинката „Кристал” в София.

Победителите получиха парична награда от 700 лв, осигурена от спонсорите на конкурса Райфайзенбанк и Аурубис България. Победителят в категорията „Благотворителността през погледа на децата” Цветина Танева бе наградена и с фотоапарат Olympus, а спечелилият в категорията „Фоторазказ за благотворителността” Мирослав Милев получи и годишен абонамент за списание „ФОТОмания”. Специалната награда на публиката бе определена чрез гласуване на сайта на фотоконкурса и отиде при Максим Буковски – автор на фотографията „Приятел в нужда се познава”.

Идеята, която събира организатори и участници, е чрез фотоапарата да разкажат вълнуващи истории за хора, каузи и инициативи, които с различни сили и средства са променили средата около нас, правейки я по-хубаво място за живот.

Снимките на победителите можете да видите и в метростанциите в София, а през октомври и ноември експозицията ще посети и други български градове.

Share Button