Знаменитости накуп

  • © Наталия Йорданова за VICE

    © Наталия Йорданова за VICE

  • © Наталия Йорданова за VICE

    © Наталия Йорданова за VICE

  • © Наталия Йорданова за VICE

    © Наталия Йорданова за VICE

В последните няколко дни се вълнувахме вътрешно и публично от идването на Ричард Кърн в България и от първата му самостоятелна изложба с оригинални фотографии у нас „Някои известни хора”. Открихме я в четвъртък заедно с него, а в петък беше лекцията му, по време на която той говори за старите и новите си филми и за всичко, което прави.

Ричард Кърн, момчето с пистолета от черно-бялата снимка, все още излъчва хулиганско желание да провокира света и непринудено разговаря с всеки, който го заговори.

Ричард Кърн е американски фотограф, който през 80-те участва активно в нюйоркския ъндърграунд сцена с експериментални филми и еротични фотографии. Постепенно излиза от полето на американската субкултура и за по-малко от десетилетие става световноизвестен, придобивайки почти иконичен статус сред холивудските знаменитости.

„Някои известни хора” е селекция, направена лично от Кърн и българския екип на VICE специално за българската публика. Изложбата не е показвана другаде в този формат и включва 36 фотографии с портрети на световни знаменитости с интересни истории. От снимките гледат Ева Грийн, Ник Нолти, Мерилин Менсън, Ник Кейв, Марк Ронсън, Марина Абрамович, Шарлот Рамплинг, Уго Киер, Азия Ардженто, Клои Севини и много други, а Ричард Кърн е разказал интересните истории и контекста зад всеки кадър.

Кърн е редовен автор в списанията VICE, Playboy, GQ. „Някои известни хора” идва в България, благодарение на списание VICE и VIVACOM и може да бъде видяна всеки ден от 10 до 19 часа до 22 юли.

Share Button