Щастието е възможно

Дни на щастието във VIVACOM Art Hall

През изминалия уикенд VIVACOM Art Hall беше домакин на последните събития от „Дни на щастието”, организирани от фондация Credo Bonum.

В събота лектори от цял свят представиха своите виждания за най-прекия път към щастието в семинара „Перспективи за щастие”. Чухме Лео Борманс, Кристиян Бьорнскоу, Ванеса Кинг, Андрю Кларк, Шимон Еделман, Ян От, Ранди Тейрън, Мирослава Радева и Харалан Александров, които говориха за тайната на щастието, какви действия да предприемем, за да станем по-щастливи, кои са ключовете към него, каква е ролята на самопознанието и много други екзистенциални въпроси.

В неделя, в работилницата „Тайните на щастието” Лео Борманс ни накара да се вгледаме в очите с непознат в продължение на 30 секунди.

След първоначалния шок от смяната на местата в залата и озоваването до напълно непознат за нас човек, осъзнахме, че да прегърнем четирима от хората в залата (които също не познавахме) и да кажем на човека до нас какво виждаме в очите му, не е страшно. Даже ни хареса, както и идеята, че да си щастлив не е призвание за избрани.

Лео Борманс се оказа интересен и забавен оратор, който ни накара да забравим, че стоим на едно място вече два часа. Не ги усетихме, докато гледахме и слушахме, смяхме се и се чудихме наистина ли е толкова лесно да бъдеш щастлив, наистина ли зависи само от нас и дали ще успеем, ако опитаме.

И така, въоръжени с нови знания по темата за щастието, започваме своите опити да ги прилагаме от днес (решихме вчерашният ден да е за размисъл).

Снимки от “Дни на щастието” във VIVACOM Art Hall можете да видите тук.

 

Share Button