Водна кула в Телефонната палата

P6231636-e1340804019222

Стана ни хубав навик да сме сред основните локации на всеки арт фестивал в София. За да не изневеряваме на себе си в представянето на ново, все по-интересно и по-провокиращо изкуство, се включваме и в Международния фестивал за съвременно изкуство „Водна Кула” (по-известен като Водна кула Арт Фест).

Тази година фестивалът отдава почит на любознателността и безстрашието на човешката природа и се провежда под мотото „Следвай белия заек”, затова не се учудвайте на огромния надуваем заек, който беше инсталиран пред Телефонната палата за откриването.

До петък, 29 юни, VIVACOM Art Hall ще бъде една от главните локации на фестивала. Основен акцент в изложбата в Телефонната палата е авангардната инсталация на Макс Гасман и Мара Голдуин от SOFAR Channel, вдъхновена от историята на телекомуникациите по време на комунизма (можете да я видите в двете затъмнени стаи на пространството).  Макс и Мара са американци, живеещи в Берлин. За да сглобят инсталацията си „SOCHATA – The SOFAR Channel Telegraph Agency”, те прекарват четири от петте си дни в София в обикаляне на сградата на Телефонната палата и събиране на предмети и излезли от употреба телекомуникационни устройства, които намират в нея. Всичко за инсталацията на двамата авангардни творци можете да разберете отново от нас в рубриката ни Хора: ….

Изложбата във VIVACOM Art Hall включва още близо двадесет творби на български и международни артисти, сред които Анди Броди (Англия), Ванеса Доус (Ирландия), Ирене Антон (Германия), Мария Гювели (Гърция), Матю Мартин (САЩ), Рони Бен-Ари (Израел), българите Георги Ямалиев, Ирина Георгиева, Искра Николова, Христо Колев, Калин Плугчиев и други.

В рамките на Водна кула Арт Фест във VIVACOM Art Hall ще се проведат редица дискусии, пърформанси, творчески работилници и инсталации. Всички събития са с вход свободен.

Share Button