Хартиена нощ

  • Пърформънс „Райска градина”, режисьор: Катя Петрова

    Пърформънс „Райска градина”, режисьор: Катя Петрова

  • Пърформънс

    Пърформънс "Райска градина", режисьор: Катя Петрова

В съботната нощ София беше шумна и пълна с хора, сновящи от място на място. Нашето любимо пространство за култура и изкуство в Телефонната палата също не спеше. VIVACOM Art Hall беше център на събитията, част от Европейската нощ на музеите, която тази година се проведе в столицата за осми пореден път. Oт 18:00 до 02:00 часа след полунощ Телефонната палата беше отворена за всички, които искаха да видят най-голямата експозиция от Sofia Paper Art Fest – „Хартията в театъра”, с която ви запознахме в началото на май.

В 21:00 започна авторският пърформънс „Райска градина” – шоу с хартиени фигури, звук и светлина, създадено специално за Нощта от една от най-успешните български куклени режисьорки Катя Петрова.

Пред Телефонната палата беше разположена и хартиената улица, изпълнена с уъркшопове, демонстрации, малки представления, експозиции, карнавал и различни изкуства с хартия (имаше даже хартиени бижута)!

Най-малките също бяха добре дошли пред Телефонната палата, в детския център, създаден от студентите по сценография на Мая Петрова и Мария Диманова.

Във фоайето на Телефонната палата доброволците oт VIVACOM Cares раздаваха карти с всички събития в програмата на Нощта на музеите, а посетителите можеха да спечелят специална награда от VIVACOM, като съберат печати от всеки обект. Попитахме нашите доброволци какви са впечатленията им от Нощта:

Европейската нощ на музеите се организира от Френския културен институт в София. Повече от 30 столични музеи и галерии се присъединяват към инициативата!

Share Button