Безплатни лекции по съвременно изкуство във VIVACOM Art Hall

 • P4010863

  P4010863

 • P4010866

  P4010866

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Неделни лекции - Въведение в съвременното изкуство

  "Неделни лекции - Въведение в съвременното изкуство" 01.04.2012 лектор: Вера Млечевска тема:" Модерност и съвременност. Между реализъм и абстракция – Идеология на модернизма"
  © Виктория Книш за Фондация „Отворени изкуства“

 • "Неделни лекции - Въведение в съвременното изкуство" - 01.04.2012, лектор: Вера Млечевска. Тема:" Модерност и съвременност. Между реализъм и абстракция – Идеология на модернизма"

 • Образователната платформа “Неделни лекции – Въведение в съвременното изкуство”, водещ: Весела Ножарова

  Образователната платформа “Неделни лекции – Въведение в съвременното изкуство”, водещ: Весела Ножарова
  © Виктория Книш за Фондация „Отворени изкуства“

 • 463494_10150777885721667_902335345_o

  "Неделни лекции - Въведение в съвременното изкуство" 01.04.2012 лектор: Вера Млечевска тема:" Модерност и съвременност. Между реализъм и абстракция – Идеология на модернизма", снимка: Виктория Книш

 • "Неделни лекции - Въведение в съвременното изкуство" - 01.04.2012, лектор: Вера Млечевска. тема:" Модерност и съвременност. Между реализъм и абстракция – Идеология на модернизма"

Най-често срещаните реакции към съвременното изкуство, които сме чували, са нещо подобно на репликите: „Хм, че това и аз мога да го направя“ или пък съвсем откровеното: „Не го разбирам аз съвременното изкуство”. Сигурни сме обаче, че това е една необятна тема, в която всеки може да открие разбираеми, вълнуващи и интересни за себе си артисти и творби. Дългоочакваните лекции по съвременно изкуство, които стартират във VIVACOM Art Hall, обясняват що е то съвременно изкуство, каква е разликата между модерно и съвременно изкуство и кои са най-значимите примери и представители.

Лекциите се провеждат в рамките на осем неделни следобеда през пролетта и са част от образователната платформа „Въведение в съвременното изкуство”, която включва и среща с няколко от най-големите български съвременни артисти със световно признание: Недко Солаков, Стефан Николаев, Ергин Чавушоглу, Пламен Деянов. Инициативата започва през 2010 г. по идея на „Отворени изкуства”, която организира също така Нощта на музеите и галериите в Пловдив.

 Лекциите са структурирани в две тематични сесии: „Теми и медии в съвременното изкуство” с водещ Вера Млечевска и „Съвременното изкуство в България” с водещ  Весела Ножарова. Посетителите получават основни познания за главните направления в съвременното изкуство и неговите най-изявени представители и институции. Теоретичната част е съпроводена с богат изобразителен материал, а в края на всяка лекция можете да обмените мнения с другите участници и да обсъдите темите, които ви вълнуват, което пък е чудесен начин да се запознаете с много нови и интересни хора в неформална приятелска обстановка.

Хубавата новина е, че през 2012 г. благодарение на помощта на VIVACOM Фонд курсът и срещите с творци са абсолютно безплатни. Единственото условие е да се запишете предварително за всяка сесия с имейл на info@openarts.info, а броят на местата е  40, така че първите печелят.

© Виктория Книш за Фондация „Отворени изкуства“

© Виктория Книш за Фондация „Отворени изкуства“

Share Button