Арт ателие със светлина, мрак и цвят

  • Project-5

    Project-5

  • Ателие за рисуване и работа с вълна за деца от 3 до 14 годишна възраст

    Ателие за рисуване и работа с вълна за деца от 3 до 14 годишна възраст

  • Ателие за рисуване и работа с вълна за деца от 3 до 14 годишна възраст

    Ателие за рисуване и работа с вълна за деца от 3 до 14 годишна възраст

От 20 до 27 март VIVACOM Art Hall представя художника Фредерик Щьокли с изложбата „Светлина, мрак и цвят“. Роден през 1941 г., Щьокли работи като учител цели 25 години, а след това се фокусира върху рисуването. Освен с живопис, работи и с релефно шлифоване в цветно стъкло. Изложбата в Телефонната палата включва 20 творби – 16 акварела и 4 картини с въглен. В тях Фредерик Щьокли е постигнал почти научна прецизност в измерването на закономерностите на светлината и мрака в атмосферата.

Швейцарският артист е известен и с практиката си в областта на арт терапията, която съчетава педагогика, социална терапия и изкуство. През последните години той успя да се наложи като водещ лектор и специалист в работа с деца и възрастни с увреждания по методите на антропософската лечебна педагогика и социална терапия, популярна по света като т.нар. „валдорфска педагогика“. В България Фредерик Щьокли обучава специалисти по изобразително изкуство от над 10 български града. Организатор от българска страна е Сдружението по „Антропософска лечебна педагогика и социална терапия“.

В събота, 24 март, ученици на Фредерик Щьокли от България провеждат и ателиета за рисуване и работа с вълна за деца от 3 до 14 годишна възраст в пространството на VIVACOM Art Hall на ул. „Гурко“ 4. Участието в ателиетата е безплатно.

Share Button